Akciófilmbe illő módon tört ki a teherautóval a 15 éves, kissé ittas kamaszfiú

2018. szeptember 30., 17:27

Szerző:

Jármű önkényes elvétele bűntett, rongálás vétség és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy kunhegyesi lakos ellen. A 15 éves fiú szombaton 23 óra körüli időben egy kunhegyesi telephely udvarára bemászott és az ott parkoló kisteherautóba beült, azt a benne lévő kulccsal beindította.

A zárt nagykapu áttörésével – nagy sebességgel a hullámpala ajtónak a gépjárművel nekihajtott – a helyszínt elhagyta. A bejelentést követően járőrök a jármű keresésére indultak, amit rövid időn belül meg is találtak, amint a település utcáin haladt, azonban a sofőr a megkülönböztető jelzés ellenére sem állt meg, csak több kilométerre a helyszíntől tudták csak ellenőrzés alá vonni a gépkocsit és vezetőjét.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök elfogták és a Karcagi Rendőrkapitányságra előállították a helyi fiatalt, akit gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek. A fiú vallomásában előadta, hogy nem akarta eltulajdonítani a kisteherautót, „csak kocsikázni akart”.

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.