Áder János horgásznagykövet közel állt hozzá, hogy kapitális halat fogjon, de nem tudta partra húzni – videó

2019. május 24., 14:46

Szerző:

Bár az időjárás nem kedvezett a Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. horgászversenyén, a résztvevők így is szép számmal fogták a pontyokat a Palotavárosi Felső-tavon. Áder János köztársasági elnök is tiszteletét tette az eseményen, amelyen színészekkel és sportolókkal mérte össze tudását.

„Sajnos a heves szél megnehezítette a dolgunkat, de nem panaszkodom, hiszen azon az oldalon pecáztam, ahol a pontyok voltak" – mondta a Borsnak Áder, aki 15,5 kiló hallal mérlegelt.

„Közel jártam ahhoz, hogy egy kapitális zsákmányt is elejtsek, de sajnos nem sikerült partra húznom, kiakadhatott a horog a szájából.

A 60 éves politikus hatéves kora óta szenvedélyes horgász, amikor csak teheti, a vízparton piheni ki magát. Kedvenc vize a duna és a Balaton.

Áder János legszívesebben a barátaival és a fiával horgászik, utóbbiban azonban nincs meg a kellő türelem – írta a lap.

Íme a horgászegyesület videója a nagy eseményről:

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.