A tüntetéseken megrongált vagy ellopott szánkók pótlására indult gyűjtés

2018. december 15., 21:42

Szerző:

Szánkókból építették a kerítést az ország karácsonyfája köré, ami az Országház előtt áll – a szánkók egy része azonban a szerda esti tüntetés után eltűnt, másik része megrongálódott, pár pedig a rendőrök felé is repült, „Simicska küldi szeretettel!” felkiáltással. Mint azt a kormánypárti médiumok megírták,

a szánkókat egyébként az Országgyűlés Hivatala vásárolta, hogy később majd hátrányos helyzetű gyerekeknek ajándékozzák azokat.

Huszonhárom szánkónak esett bántódása, melyek egyenként tizenkétezer forintba kerültek, a kár tehát negyedmillió forint.

Szarvas Koppány Bendegúz, a Momentum politikusa, azonban most gyűjtést indított, hogy pótolni tudják a szánkókat, amelyeknek baja lett a tüntetéseken. A megszólaló politikus szerint a gyűjtéssel nem azt ismerik el, hogy ők okozták volna a károkat, hiszen amikor egy játszóteret újítanak fel, az sem jelenti azt, hogy előtte ők rohasztották volna le. Sokkal inkább azt az érzelmi zsarolást, amibe a Fidesz belekezdett, azt állítanák le.

Kétezer eurót (647 ezer forintot) próbálnak összegyűjteni, amiből nagyjából kétszer annyi szánkót tudnának venni, mint amennyi odalett; már több mint 505 euró (mintegy 160 ezer forint) jött össze.

A rászoruló gyermekek szánkóira ide kattintva lehet adakozni.