A rendőrségi parkolóban állt napokig egy autó, melynek csomagtartójában egy holttest volt

2018. december 1., 19:09

Szerző:

Sajtóhírek szerint napokig nem tudták a nyíregyházi rendőrök, hogy az udvaron álló autó csomagtartójában egy 21 éves nő holtteste van elrejtve. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség korábban csak annyit közölt, holttestet találtak annak a mátészalkai férfinak az autójában, aki a múlt héten életveszélyesen megsebesített egy bolti eladót Nyíregyházán. A rendőrség szerint a nőt megölték,  testén több késszúrás volt, tetoválásai alapján azonosították.

Az már korábban kiderült, hogy a holttest napok óta a kocsiban lehetett, az viszont új információ, hogy a rendőrök ezt csak később vették észre.

Az autó pénteken került a kapitányságra, de csak hétfőn vizsgálták át, ennek okairól eltérő információk vannak.

Míg a Blikk névtelenséget kérő forrásokra hivatkozva arról ír, engedély hiányában nem tudták azonnal felnyitni az autót (az ugyanis nem a gyanúsítotté, hanem annak apjáé), addig az Index szerint a túlórák rendkívüli szigorítása miatt nem tudták átnézni már pénteken az autót, csak hétfőn, a kocsi tulajdonosának jelenlétében.

A nyíregyházi rendőrség felvételei a férfi elfogásáról – a kocsi csomagtartójában ekkor is ott lehetett a holttest
Fotó: Forrás: police.hu

Mindkét laphoz illetve a hvg.hu-hoz érkezett olyan információ, hogy az esetnek személyi következményei vannak – egy vagy két ember állítólag a megbízatása visszavonását kérte –, azonban a HVG erre vonatkozó kérdéseire az ORFK nem válaszolt.

Az Index a vélhető elképesztő malőrrel kapcsolatban kérdéseket küldött a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának, de csak annyit válaszoltak, hogy az „ügyben végrehajtott nyomozási cselekmények részleteiről – a rendőrség honlapján közzétett közleményekben foglaltakon túlmenően – a nyomozás érdekeire tekintettel nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni”.

A Blikk ugyancsak a FrissMédiára hivatkozva szombaton azt írta, hogy a mátészalkai férfi egy 15 évvel ezelőtti gyilkosságról is beszélt. 2003-ban Nyíregyházán, a Virág utcában brutálisan meggyilkolták egy kisbolt 25 éves eladónőjét. A tettest azóta sem találták meg.

 

Tegnap 18:23

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Tegnap 17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.

Tegnap 15:31

Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is tovább csökken. A benzin bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj bruttó 4 forinttal fog kevesebbe kerülni.