Brutális nemi erőszakkal vádolják Cristiano Ronaldót, aki perel és őt is perelik

2018. október 2., 16:10

Szerző:

Részletesen beszámolt a 2009-ben, egy Las Vegas-i hotelben történtekről Kathryn Mayorga, a tanárnő, aki azzal vádolja a futballsztár Cristiano Ronaldot, hogy megerőszakolta.

Fotó: MTI/EPA/Paolo Novais

A most 34 éves nevadai nő az ügyet elsőként megszellőztető német hírmagazinnak, a Der Spiegelnek mesélt erről. Azt állítja, hogy Ronaldo a luxuslakosztálya fürdőjében kényszerítette szexre, annak ellenére, hogy ő többször kérte, ne tegye. A nő akkor fel is jelentette a sztárt, majd végül peren kívüli megállapodást kötött vele. 375 ezer dollárt kapott a hallgatásért, és úgy tudni, az ügyvédei birtokában van egy dokumentum, amelyben Ronaldo elismeri, hogy Mayorga valóban nem egyezett bele a szexuális együttlétbe.

Az áldozat szerint a támadás azon a nyáron történt, amikor a világklasszis csatár a Manchester Unitedtől a Real Madridhoz igazolt az akkori rekordot jelentő 94 millió euróért. Mayorga elmondása szerint a Rain nevű szórakozóhelyen találkoztak, ahol ő dolgozott, és éppen bulizott egy kicsit a kollégáival munka után. Ronaldo az este folyamán a hotelszobájába hívta, ahol anális szexre kényszerítette - írja a Guardian.

Mayorgának a luxuslakosztályban Ronaldo állítólag felajánlotta, hogy használja a jacuzzit. Amikor a nő bement átöltözni a fürdőszobába, a futballista meztelenül rányitotta az ajtót, és erőszakoskodni kezdett fogdosni kezdte, könyörgött neki, hogy fogja meg a péniszét. Utána orális szexre kérte, de mivel a nő minderre nem volt hajlandó, a hálószobába vonszolta és megerőszakolta, miközben a nő folyamatosan ismételgette, hogy „Ne!, Ne! Ne!”. Mayorga szerint Ronaldo azonnal bocsánatot kért, azt állítva, ő az esetek 99 százalékában jól viselkedik, de sokáig nem engedte el nőt. Mayorga csak másnap reggel tudott bejelentést tenni a Las Vegas-i rendőrségen, ahol először nem akarta elmondani, ki volt az elkövető. A Der Spiegelnek adott interjújában most azt mondta, hogy a MeToo kampány miatt hozta nyilvánosságra az ügyet. Azzal, hogy ezt megtette, lehet, vissza kell fizetnie a 375 ezer dollárt, amit nyolc évvel ezelőtt kapott azért, hogy ne beszéljen többet az erőszakról. A pénzt annak a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett cégnek a számlájáról utalták neki, amely Ronaldónak a szponzori szerződéseiből származó jövedelmét kezeli. 

Ronaldo tagadja a vádakat, és azt állítja, hogy az aktus mindkét fél beleegyezésével történt. Ügyvédje, Christian Schertz szerint a Der Spiegel híre nyilvánvalóan megszegi törvényt, és rendkívüli mértékben sérti ügyfele személyiségi jogait. Az ügyben Mayorga pénteken pert indított Ronaldo ellen a Nevada állambeli Clark megye bíróságán, a futballista pedig a Der Spiegelt pereli az ügy megszellőztetése miatt.

Tegnap 15:52

A kókuszzsír segít a felesleges kilóktól megszabadulni, mivel segíti a ketózist, azaz azt a természetes anyagcsere-állapotot, amelyben a test a glükóz helyett zsírokat és ketonokat használ energiaforrásként.