Tagadj, tagadj, tagadj – Az élsport erkölcsi dilemmái

2017. szeptember 12., 16:37

Szerző:

Az élsport visszásságairól, a tehetséges sportolók erkölcsi dilemmáiról szól az Orlai Produkciós Iroda új darabja, a Tagadj, tagadj, tagadj, amelyet szep­­tem­­ber 16-án mutatnak be a Hatszín Teátrumban.

– Az élsport ma az egész világon a tömegszórakoztatás kedvelt formája: kiemelt jelentőséggel bír az emberek és a hatalom számára is – mondta a 168 Órának Orlai Tibor, az Orlai Produkciós Iroda alapító-ügyvezetője.

Hozzátette: láthatóan kérdésessé vált, hogy mennyire valódiak a sportolók eredményei, hiszen a doppinggyárak ma már bizonyíthatóan minde­­nütt dübörögnek. Sok országban már állami szinten is támogatják a doppingolást. És ez természetesen felvet erkölcsi kérdéseket is: mit vállaljon be egy tehetséges sportoló? Meddig lehet elmenni? Mennyire került az élsport a tudomány csapdájába? Hol van az a szint, ahol már nem érdemes feláldozni sportolók, fiatal nők és férfiak egészségét a győzelem hajhászásáért?

– Fontosnak tartottuk, hogy a színház eszközeivel is körbejárjuk mindezt – hangsúlyozza Orlai.

A darab Jonathan Maitland drámájából készült, Lovas Rozi, Ullmann Mónika, Sztarenki Dóra, Nagy Dániel Viktor és Ficzere Béla szereplésével. A rendező Szabó Máté.

 

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.