Kincset érő hangjátékok – Webshopot nyitott a Katolikus Rádió

augusztus 12. 13:14 - szerző: H. E.

Internetes boltot nyitott a Magyar Katolikus Rádió. Csaknem fél éven át készültek erre. A honlapjukról elérhető webüzletben hangjátékok, köztük magyar és külföldi irodalmi feldolgozások, illetve meseadaptációk vásárolhatók.

Radetzky András, a rádió vezérigazgató-helyettese azt mondta a 168 Órának: az ötletet az adta, hogy a katolikus rádióban 13-14 éve készítenek ilyen jellegű hangjátékokat, és bár többször is leadják ezeket, sokkal értékesebbek annál, mint hogy egy idő után örökre az archívumban pihenjenek.

– Elsősorban nem gazdasági megfontolásból indítottuk a boltot: szerettük volna közkinccsé tenni ezeket a fontos felvételeket. Emellett fenntartónknak, a Magyar Katolikus Egyháznak is fontos, hogy ápoljuk a magyar nyelvet és kultúrát – mondta.

A boltban a mintegy háromezer archív anyagból egyelőre 23 érhető el: köztük szerepel például Gárdonyi Géza klasszikusának, az Egri csillagoknak a hang­­feldolgozása 39 részben, Mikszáth Kálmán Beszterce ostromának adaptá­ciója, illetve Móra Ferenc meséi. A kínálat folyamatosan bővül.

A webes boltban bankkártyával lehet vásárolni.