A komédiák nyara

Idén tizenhetedik alkalommal várja az érdeklődőket a Keszthelyi Nyári Játékok a Centrál Színház szervezésében július 28. és augusztus 12. között. Az eseménysorozatot a Básti Juli és Puskás Tamás művészpár indította 2000-ben. A színésznő édesapja, Básti Lajos keszthelyi születésű, ezért is a balatoni helyszínválasztás. Másrészt Keszthely közelében nincs teátrum.

2016. június 17., 15:38

Szerző:

A keszthelyi programban tíz estén játsszák a Centrál Színház rendkívül sikeres, Ma este megbukunk című előadását, amelyet az angol Mark Bell rendezett.

– A komédia ritka és feledhetetlen élményt nyújt, különösen azoknak, akik szeretik az angol humort. A Ma este megbukunk a Centrálban kiemelkedően erősen futott az évadban. Az előzetes jegyvásárlások reményt adnak arra, hogy Keszthelyen is szeretni fogják a produkciót – mondta a 168 Órának Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója.

Egyébként ma már sokan a keszthelyi fesztiválhoz igazítják a nyaralásukat. Ugyanakkor ottani vagy arrafelé élő lakosok alkotják a közönség több mint felét. A Centrál Színháztól megtudtuk: nyaranta egy-egy előadást, általában az évad legnagyobb sikerét viszik Keszthelyre. De az is előfordul, hogy ott mutatják be a következő szezon egyik új produkcióját.

Az előadásokat a Festetics-kastély parkjában tartják. Puskás Tamás megemlítette: már gyerekkorától erős élményként élt benne a hely építészeti nagyszerűsége és a kert pompája, így nagyon örültek, amikor annak idején megkapták az engedélyt a fesztivál szervezésére. Bár a programok szabadtériek, rossz idő esetén sem kell aggódni, a nézők későbbi időpontra átválthatják jegyüket.