Újabb húsz ember vádolja zaklatással Kevin Spacey-t

2017. november 16., 15:50

Szerző:

Összesen húsz panasz érkezett a The Old Vic színházhoz, amelynek 2004–2015 között művészeti igazgatója volt.

Az érintettek azt mondták, úgy érezték, nem tehetnek panaszt a színész ellen, mivel nem volt elég bizonyítékuk a zaklatásra. Az Old Vic  közleményben tudatta a BBC-vel, mennyire sajnálja, hogy nem teremtett olyan közeget, amelyben a színház munkatársai úgy érezhették, nyíltan beszélhetnek gondjaikról. – Mostantól ez másképp lesz – ígérték.

Spacey-t újabb húsz férfi vádolja zaklatással
Fotó: Youtube

A színház belső vizsgálata arra jutott, hogy Spacey státusa is közrejátszott abban, hogy főként a fiatal, kezdő színészek, dolgozók, nem mertek szólni a zaklatásokról.

Az újabb húsz eset adalék a kétszeres Oscar-díjas színész már eddig is hosszú bűnlajstromához. A mostani áldozatok közül állítólag hárman a rendőrségen is feljelentést tettek. Az abúzusok egészen a kellemetlen helyzetektől a szexuális zaklatásig terjednek, nemi erőszakról nincs szó.

Spacey nem szólalt meg az ügyben. Az már most is borítékolható, hogy karrierjének befellegzett. Sikersorozatát, a Kártyavárat elkaszálta a Netflix, ügynöke és sajtósa is kitáncolt mögüle, és egy leforgatott filmjéből, az All the Money in the Worldből is kivágják. Szerepét Christopher Plummer veszi át.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).