Közös ünneplésre hívja az ellenzéket Karácsony Gergely

2018. február 17., 08:43

Szerző:

Az MSZP-Párbeszéd Szövetség miniszterelnök-jelöltje lapunkhoz is eljuttatott nyílt levelében kérte a demokratikus ellenzéki pártok listavezetőit, hogy március 15-én közösen ünnepeljenek.

- Sorolni is nehéz lenne, mennyi bűnt követett el a most hatalomban lévő kormány. Igazságtalan országot teremtettek, ahol csak a fideszeseknek megy jól. Leépítették a demokráciát, támadást indítottak a civil szervezetek ellen és távolabbra vittek minket Európától. 2018-ban változtatni kell - kezdi a levelet Karácsony, aki hozzáteszi, a változáshoz meg kell mutatni, hogy többen vannak az elégedetlenek, akik más kormányt akarnak, mint a Fidesz támogatói.

Karácsony szerint nincs erre jobb alkalom, mint március 15-e, a szabadság és a nemzeti függetlenség ünnepe.

- A sorsdöntő 2018-as választások előtt a XXI. század Társaság és a magam nevében közös március 15-i megemlékezésre és demonstrációra hívunk titeket. Mutassuk meg együtt, ellenzéki pártok, civil szervezetek, a változást kívánók széles közössége, hogy másképp kell kormányozni Magyarországot!

Karácsony hangsúlyozza, a közös ünneplés nem jelent formalizált szövetséget. - Nem jelenti önállóságunk feladását. Még csak azt sem jelenti, hogy egyet kell értenünk mindenkivel, aki közös színpadunkon szerepel. A kormányzati propaganda úgyis gátlástalanul odarajzol minket egy képre olyanokkal, akikkel sosem vállalnánk politikai közösséget. A közös ünneplés csak annyit jelent, hogy együtt mondjuk ki: változásra van szükség Magyarországon! - zárta levelét a miniszterelnökjelölt.

 

 

A terv szerint az orosz vagyon hasznát fölözik le, amelyet a 2021-ben az EU katonai vagy védelmi vonatkozású külső tevékenységének fedezésére létrehozott, azóta elsősorban Ukrajna támogatására használt, márciusban 5 milliárd euróval megtoldott Európai Békekeretbe csatornáznának.