Horrorház Amerikában: láncokon, koszosan, alultápláltan tartotta 13 gyerekét a magántanár és felesége

2018. január 16., 12:32

Szerző:

Tizenhárom gyerekét tartotta fogva kaliforniai otthonában egy amerikai pár. David Allen Turpin és felesége, Louise Anna Turpin mocsokban, láncra verve tartották az áldozatokat, akik 2 és 29 év közöttiek – írja a CNN.

A borzalmakra akkor derült fény, amikor 17 éves lányuknak sikerült megszöknie és tárcsázta a segélyhívót egy, a házban talált mobiltelefonról. A lány a diszpécsernek azt mondta, 12 testvérét szülei tartják fogva, némelyiküket láncra verve.

David Allen Turpin és felesége, Louis Anna
Fotó: Riverside County Sherrif's

A 17 éves lány szörnyű fizikai és szellemi állapotban volt. A rendőrök szerint tíz évesnek tűnik és kórosan sovány. A többi áldozat is koszosan, alultápláltan és sokkosan került elő.

Az 57 éves férfi és a 49 éves nő előzetes letartóztatásba került vasárnap. Kínzással és kiskorú veszélyeztetésével vádolják őket. Az óvadékot fejenként kilenc millió dollárban állapították meg, így nem valószínű, hogy bármelyikük is otthon várhatja meg a tárgyalását.

David Turpin a Sandcastle Day School iskola igazgatójaként van bejegyezve, egy olyan „tanulmányi intézményéé”, amit a saját házában üzemeltetett. A jegyzék szerint az „iskola" jelenleg is aktív és 1-12 osztályos gyerekeket tanít.

A szomszédok a CNN-nek azt mondták, tudták, hogy egy soktagú család lakik mellettük, de sosem látták a gyerekeket. Csak akkor, amikor a rendőrök pizsamában viszik el őket. – Olyan sápadtak voltak, mintha életükben ne lettek volna napsütésben – mondta az egyik szomszéd.

Turpinék 2010-ben költöztek a kaliforniai Perrisbe. A következő évben csődöt jelentettek. Ekkor David Tupin mérnökként dolgozott, felesége pedig háztartásbeliként volt feltüntetve a bírósági dokumentumokban. 240 ezer dolláros adósságot halmoztak fel többek között hitelkártya tartozással és egy nagy összegű hitellel, amit egy farm megvásárlására vettek fel.

David Tupin anyja, a gyerekek nagyanyja a CNN-nek azt mondta, többször is elment a családdal nyaralni, akik a gyerekeiket egyforma ruhába öltöztették, szerinte biztonsági okokból, és koruk szerint állították sorba őket, úgy közlekedtek. – Egyikük előttük ment, másikuk mögöttük, mindig nagyon vigyáztak rájuk – mondta a nagymama.

David Tupin és felesége 26 éve házasok és többször is megújították fogadalmaikat Las Vegasban. Két ceremóniára gyerekeik is elkísérték őket, ami Facebook oldalukra feltöltött videókból látszik.