Észak-Korea újra kilőtt egy ballisztikus rakétát

2017. november 28., 20:05

Szerző:

Hivatalos dél-koreai közlések szerint Észak-Korea újra ballisztikus rakétát lőtt ki kelet felé. A helyi idő szerint szerda hajnalban kilőtt rakétáról mást egyelőre nem tudni, de az előző, szeptemberi kísérletben elindított rakéta átrepült Japán felett. A mostaniról a dél-koreai Jonhap hírügynökség számolt be, hozzáfűzve, hogy a helyzetet a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága az Egyesült Államokkal együttműködve értékeli.

Korábban amerikai kormányzati forrásokból már kiszivárgott, hogy Észak-Korea a napokban rakétakísérletre készül. Ennek a jeleit eredetileg Japán észlelte, az amerikaiak csak megerősítették, hogy valóban minden erre mutat.

Donald Trump amerikai elnök alig egy hete tért vissza távol-keleti útjáról, amelyen ellátogatott Japánba, Dél-Koreába és az Észak-Korea egyedüli szövetségesének számító Kínába is, és amelyen  figyelmeztette az észak-koreai diktátort, Kim Dzsongunt, hogy ne tegye próbára az Egyesült Államokat. 

Tegnap 16:24

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

Tegnap 07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.