Zacher Gábort is feljelentették annak a nőnek a halála miatt, aki több órás várakozás után halt meg a Honvédkórház sürgősségijén

2017. december 22., 22:41

Szerző:

Elsőként az RTL Klub számolt be csütörtökön arról, hogy a Honvédkórház sürgősségi osztályán meghalt egy 58 éves nő, akit öt órán át várakoztattak anélkül, hogy az ügyeletes orvos megnézte volna. Pénteken már az ATV derítette ki, hogy ez az ügyeletes orvos Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház sürgősségi osztályának a vezetője volt, akit a család fel is jelentett az ügyben.

Fotó: Fotó: MTI/Mohai Balázs

 Az ATV-nek az áldozat egyik lánya mesélte el, ami történt. Elmondása szerint az édesanyja otthon rosszul lett. Bár mentőt hívtak hozzá, amely bevitte a Honvédkórház sürgősségi osztályára, ott öt órán át váratták, és annak ellenére nem nézett rá senki, hogy láthatóan hatalmas fájdalmai voltak és szenvedett. „Észrevettük, hogy elkezd lilulni a lába és már egyáltalán nem érez semmit és csak jajgat folyamatosan” – emlékezett az 58 éves áldozat egyik lánya. Két ápoló vetett ugyan rá egy-egy pillantást , de az egyikük semmit nem csinált, a másik pedig csak nagyon megijedt. Ezután ugyan szóltak az ügyeletes orvosnak, Zacher Gábornak, de ő állítólag minősíthetetlen hangon elutasította őket, hogy csak várjanak, és ne „zaklassák” sem őt, sem a kollégáit. Amikor egy öt órával későbbi vérvétel, illetve egy újabb hatásszünet után az érsebészeten sorra kerültek, kiderült, hogy hatalmas a baj, egy egy vérrög okoz gondot, de még várniuk kell úgy is, hogy a nőnek azonalli szívműtétre lenne szüksége. Ezután nem sokkal az áldozat rosszul lett és meghalt. A lánya odaállt ugyan Zacher Gábor elé, hogy felelősségre vonja, de sürgősségi osztály vezetője ekkor sem mutatott túl sok empátiát. „Közölte, hogy neki ehhez semmi köze, nem az ő hibája, és nincs jogom így beszélni azért, mert ez történt” – mondta a gyászoló lány az ATV-nek. Édesanyja 30 éven át rendőrként dolgozott.

A család emberi mulasztás miatt feljelentést tett a Honvédkórház sürgősségi osztálya és Zacher Gábor ellen is, de az ATV-nek sem az egészségügyi intézmény, sem az osztályvezető főorvos nem akart nyilatkozni a rendőrségi vizsgálat lezárultáig. Belső vizsgálatot nem indítanak az ügyben.

17:14

Nehéz volt gyerekek sorsa, valamint a gyerekek nevelése Magyarországon. A nehéz körülmények okai között szerepelnek a korlátozott óvodai férőhelyek, az akadozó egészségügyi ellátás, továbbá az is, hogy megduplázódott a gyermekpornográfia áldozatainak száma.