Gyász: meghalt Verebély Iván

2020. szeptember 23., 15:12

Szerző:

A színművész 82 évet élt.

 

„Búcsúzunk orvosunktól, barátunktól, színészkirály-királynőnktől. Verebély Iván családja és a Centrál Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy Verebély Iván, Jászai Mari-díjas színművész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 83. évében elhunyt” – tudatta a Centrál Színház saját közösségi oldalán. Verebély Ivánt a Centrál Színház saját halottjának tekinti, azt írják, végső búcsúztatásának időpontjáról később adnak tájékoztatást.

Verebély Ivánt számtalan színházi és tévés, valamint szinkronszerepben kedvelte meg a közönség, 1961–1963 között a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt, ahonnan a Nemzeti Színház felé vezette útja, 1968 óta a Vidám Színpad örökös tagja. Hangját kölcsönözte Rowan Atkinsonnak, Willie Tanernek az ALF-ban, a rajongók imádták Charles érsekként a Csengetett, mylordban. Gyarkolatilag haláláig dolgozott, az RTL Klubon futó Drága örökösökben játszotta utolsó tévés szerepét.  

 

 

Tegnap 18:23

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Tegnap 17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.

Tegnap 15:31

Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is tovább csökken. A benzin bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj bruttó 4 forinttal fog kevesebbe kerülni.