Vekerdy marhaságnak tartja az iskolai terrorveszélyt

Az iskolai terrorveszély „érzelemmanipuláció, nem más" – mondta a pszichológus a Lánchíd Rádióban. Vekerdy szerint egyszerű propagandafogásról van szó.

2018. január 9., 08:01

Szerző:

Vekerdy Tamás szerint semmi értelme nincs az intézkedésnek, legfeljebb a gyerekek örülhetnek annak, hogy lóghatnak néhány óráról – mondta a közismert pszichológus a Lánchíd Rádióban. A kormány lépését ostoba propagandafogásnak minősítette, amely remekül működik, mondván veszélyben vannak a gyerekek. Ez azonban nem más, mint a Soros-plakáthoz hasonló kampányfogás – mondta. Vekerdy szerint a teroroveszély „úgy marhaság, ahogy van", sőt, azt is kifejtette:

„A Fidesz ezzel szerezheti meg a következő szavazókat, elhintik a félelmet a gyerekekben, gondolják sokan a lépésről. Nevet adnak ezzel a szorongásnak, ők, a migránsok, a menekültek lesznek a gonoszak. Érzelemmanipuláció, nem más. A rettegés és a félelem csírája ez a gyerekekben, nem származhat egészséges társadalom ebből."

Vekerdy Tamás kiosztotta a kormányt

Mint megírtuk: fél évet kaptak a magyarországi óvodák és iskolák, hogy HIT-et, vagyis Honvédelmi Intézkedési Tervet készítsenek maguknak. Erről december végén értesítette az igazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A HIT-ben le kell írni, hogy terrortámadás esetén ki és hogyan veszi fel a kapcsolatot a tanárokkal és a szülőkkel, a sikertelen kapcsolatfelvételeket pedig külön jelenteni kell a fenntartónak. Össze kell írni az iskolában levő vegyszereket is a tisztítószerektől a kémia szertáron át a fűnyíró benzinjéig, és ezeket biztonságba kell helyezni. Nyilván kell tartani az összes alkalmazott tartózkodási helyét, és külön helyet kell kijelölni az élelmiszernek és a víznek.