Valaki tinédzserekre lövöldöz a székesfehérvári utcákon

2018. április 18., 09:12

Szerző:

„A barátommal álltunk a megállóban, amikor egy tompa hangot hallottam. Azt hittem, hogy a szemüvegemről esett le egy darab a földre, a következő pillanatban viszont már a rémület lett úrrá rajtam." – idézi a Blikk a lányt, akinek a barátja szólt, hogy ömlik a vér az arcából. Mint utólag kiderült, a darabka, amit a szemüveg alkatrészének hitt, egy lőszer volt.

A lány ereiben megfagyott a vér, ahogy felfogta: valaki rálőtt.

Celina rögtön a közelben lévő kórházba ment, hogy a sérülését ellássák. szerencséje volt, mint kiderült,  a golyó csak súrolta az arcát. Ha egy kicsivel odébb megy, akkor a légpuska-lőszer a szemét találja el. A lány a kórház dolgozóinak tanácsára besétált a rendőrségre, hogy megtegyék a feljelentést, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Bár a közösségi oldalon mások is beszámoltak titokzatos lövésekről, Celina előtt korábban senki nem jelezte ezt a rendőrségen.

A lány azonban több üzenetet is kapott, miután testvére, Vi­vien közzétette a lőtt sebéről készült fotókat a Facebookon.

„Egy barátommal mi is arra jártunk, és ránk is lőtt az illető, kétszer is. Az első alkalommal autó okozta kavicsfelverődésre gondoltunk, de a második lövés néhány méterre a lábunknál pattant" – írta egy másik lehetséges áldozat.