Tizenkét dékán fogott össze a rekordideje hököző szegedi elnök távozásáért

Levélben szólítja fel a Szegedi Tudományegyetem összes dékánja Török Márkot, az egyetemi hallgatói önkormányzat (EHÖK) elnökét, fogadja el, hogy egy tavalyi törvénymódosítás miatt el kell hagynia az EHÖK elnöki posztját a négyéves időkorlát túllépése miatt – írja az Eduline.hu.

2016. június 28., 13:13

„A Szegedi Tudományegyetem dékáni testülete – mérlegelve valamennyi körülményt – felszólítja Önt, hogy egyetemünk rektorának 2016. június 22-én kelt, az Ön EHÖK-elnöki és képviselői megbízatását megsemmisítő határozatát elfogadva, fellebbezés helyett távozzon a Szegedi Tudományegyetem hallgatói mozgalmából. Őszintén óhajtjuk, hogy a felszabaduló energiáit a megkezdett egyetemi tanulmányainak sikeres folytatására fordítsa” – áll a tizenkét kari dékán által jegyzett levélben.

Török Márk nemcsak rekordhosszúságú regnálása, hanem a HÖK-ök átláthatatlan működése, vendéglátó- és szórakoztatóipari befolyása, valamint a hallgatói önkormányzatok tisztaságának megkérdőjelezhetősége miatt is többször bekerült a sajtóba. Az Átlátszó Oktatás arról írt, Török és társai egy hallgatói alapítványt használtak fel arra, hogy embereiket elindíthassák a városi önkormányzati választásokon 2014-ben. A HVG Törökről egy piramisügy miatt írt, amellyel kapcsolatban jelenleg is zajlik a nyomozás.

Szegeden tucatnyian, országosan több százan höközhetnek úgy, hogy túllépték a négyéves korlátot – írja az Eduline.hu.

(

Eduline.hu)