Szendvicset és vizet küldött az Emmi a DK láncra vert képviselőinek, de felcsúti tao-papírokat nem

2018. március 14., 14:18

Szerző:

Az Emberi Erőforrások Minisztérium sajtófőnöke kiment az épület elé Demokratikus Koalíció két képviselőjéhez, akik az Emmi épületéhez láncolták magukat. Vitt nekik szendvicset és vizet, és orvosi ellátást is felajánlott. A kért felcsúti tao-papírokat viszont nem adta át.

Ráczné Földi Judit, a DK székesfehérvári és Rónai Sándor, a DK dunakeszi képviselőjelöltje azért láncolta magát az Emmi épületéhez, mert így tiltakoznak az ellen, hogy a minisztérium nem adja ki a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tao-papírjait. A Kúria jogerős döntésben utasította a Mészáros Lőrinc által vezetett alapítványt, hogy tegyen eleget közérdekű adatszolgáltatási kötelezettségének, és adja ki a DK-nak a papírokat. A párt azt akarta megtudni, hogy mire költötték Mészárosék a közpénznek minősülő tao-támogatás milliárdjait. Mészáros azzal védekezett, hogy azért nem tud eleget tenni a DK kérésnek, mert az Emmi utóellenőrzést rendelt el az alapítványnál, és a papírok a minisztériumban vannak.

A DK-sok semmit nem fogadtak el a sajtófőnöktől, a papírokat kérték, illetve valakit, akivel érdemben tudnak az ügyről beszélni. A sajtófőnök azt hajtogatta, hogy szóljanak, ha rosszul vannak, és ha közérdekű adatigénylést nyújtanak be, megvizsgálják a kérdést.

A két politikus addig nem hajlandó elmozdulni az épület elől, amíg meg nem kapják a dokumentumokat. Egyszer megpróbáltak bemenni az épületbe. A rendőrség szerint azonban csak akkor léphetnek be, ha a fogadó fél megerősítette a találkozót. Jelen esetben Balog Zoltán minisztertől várják a választ, hogy fogadja-e őket.

Közben az Emmi mára (és a négynapos ünnepre), nem adta ki az iratokat Balog Zoltán minisztériuma.

– Balog Zoltán miniszter is falaz Mészáros Lőrinc és a felcsúti fociakadémia tao-pénzeinek dokumentációjáról. Nem hajlandóak kiadni azokat az iratokat, amikről Mészáros Lőrinc azt állítja, hogy itt találhatók az Emberi Erőforrások Minisztériumában

– mondta Rónai.

A DK-sok jelezték, hogy a következő munkanapon, hétfőn közérdekű adatigénylést nyújtanak be a minisztériumhoz az adatok megismerése miatt. Azt ígérik, ott lesznek az épület előtt egészen addig, amíg meg nem kapják az iratokat. 

 

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.