Rendkívüli bejelentésre készül a Migration Aid, az utóbbi idők legnagyobb belpolitikai botrányát ígérik

2018. március 21., 09:04

Szerző:

„Kedves Támogatóink, Önkénteseink. Valószínűleg nem kerülte el a figyelmeteket, hogy az elmúlt 2 napban a kormányközeli média intenzív lejárató kampányba kezdett a Migration Aid-del szemben és a választási kampány egyik központi témájává váltunk ezzel.

Eddig csendben maradtunk és vártunk, hogy a Fideszes vezérkar kirakja az asztalra minden kártyáját. Ma mi következünk.

Siewert András, a Migration Aid operatív igazgatója 11 órakor tart sajtótájékoztatót. Valószínűleg nem túlzunk, ha azt állítjuk: az utóbbi idők legsúlyosabb belpolitikai botrányát fogjuk kirobbantani. Nem akartuk, mi jobban szerettünk volna menekült embereken segíteni. De a politika belekényszerített bennünket ebbe a helyzetbe” – írta Facebook-oldalán a Migration Aid, amely valóban az elmúlt napok kormánykommunikációs hadjáratának kereszttüzébe került.

A civil szervezet számos propagandacikk témájává vált, sőt, az elmúlt napokban olyan extrém vádak fogalmazódtak meg, amelyek már-már büntetőjogi tényállásként is megállnák a helyüket: ha igazak, akkor azért – bár a kormányoldal nem tett feljelentést, csak sajtótájékoztatót tartott –, ha pedig nem igazak, akkor a rágalmazás bűntettének gyanúja merül fel fel joggal. Több más mellett.

Kovács Zoltán ugyanis kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatóján felszólította a Migration Aidet, hogy elsőként válaszoljanak arra, valóban készítettek-e a bevándorlókról titkos adatbázist a tranzitzónában. A kormányszóvivő emellett kijelentette, a kabinet választ vár arra, hogy mi a valódi célja ezeknek az adatbázisoknak, átadták-e ezeket az adatokat harmadik félnek, esetleg a Soros-hálózat egyéb szervezeteinek. Kovács Zoltán idézte az enyhén szólva kormányközeli Magyar Idők hétfői cikkét, amely szerint „a migránsokat segítő” Migration Aid Alapítvány alelnöke egy beépített oknyomozó újságírónak azt „kotyogta el”, hogy Soros György állítólagos emberbaráti akciói valójában pénzügyi érdekei érvényesítését szolgálják. „Végeredményben minden a pénzről szól. Ebben biztos vagyok” – idézte a lap állítólag Siewert Andrást. Hogy valójában mi történt, az az érintett ma 11-kor tájékoztatóján derülhet ki.

A fejlemények tükrében új cikkel jelentkezünk, a sajtótájékoztatót élőben közvetítjük:

 

 

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.