Pintér Sándor is távozhat a kormányzati pozícióból

2018. január 6., 08:34

Szerző:

Pintér Sándor belügyminiszter nem vállalna újabb négy évet a tárca élén, így 2018 májusától nyugdíjba vonulhat. A Magyar Nemzet emlékeztet: az idén 70 éves Pintér a pályafutása kezdetén a Belügyminisztérium gépkocsivezetőjeként dolgozott, később budapesti, majd országos rendőrfőkapitány lett, majd mindhárom Orbán-kormány alatt ő vezethette a belügyi tárcát.

Orbán Viktor és Pintér Sándorrégi harcostársak

A lap információi szerint egy esetleges Fidesz-győzelem esetén Józsefváros polgármestere, Kocsis Máté válthatja Pintért, de Bakondi György belbiztonsági tanácsadó is ott van még a talonban. A kerületvezető indul a 2018-as országgyűlési választáson, így sokáig úgysem maradna a VIII. kerület élén.

Kocsis Máté az eső ellen is mosolyogva védekezik

Hogy így ki kerül a polgármesteri székbe, egyelőre rejtély, de egy helyi forrás azt mondta a napilapnak, hogy Sára Botond, az egyik jelenlegi alpolgármester Kocsis Máté „kijelölt utódja” Józsefvárosban.

Változás lehet a negyedik Orbán-kormányban az is, ha feláll, hogy Lázár János nem vállal kormányzati pozíciót, visszatér Hódmezővásárhelyre. A kelet-magyarországi térség föllendítéséért, az elnéptelenedő kistelepülések helyzetének javításáért felelős pozíciót kaphat. Helyét a Miniszterelnökség élén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter veheti át.

Távozhat a kormányból Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is, illetve várható, hogy Gulyás Gergely frakcióvezető külügyi vonalon kap több feladatot, akár Szijjártó Péter utódja is lehet, ám a külügyminiszteri pozícióra vannak más jelöltek is.