Perbálon migránsnak nézték az önkéntesként fogyatékosokat ápoló külföldi egyetemistákat, és rendőrt hívtak rájuk

2017. november 12., 09:17

Szerző:

Őcsény és Kömlő után Perbálon is kitört a minden alap nélküli menekülthisztéria. A Pest megyei községben migránsnak néztek és rendőrt hívtak három Sri Lanka-i egyetemistára, akik önkéntesként fogyatékosokat ápolnak a Tovább Élni Egyesület helyi lakóotthonában. A világ második legnagyobb ifjúsági szervezete, a több ENSZ-szervezet mellett tanácsadóként működő AIESEC a Facebook-oldalán osztotta meg az erről szóló történetet, vagyis hogy a három egyetemista még egy napja sem volt Magyarországon, amikor egy bejelentés nyomán lekapcsolták és igazoltatták őket azzal a gyanúval, hogy migránsok. Ezt a gyanút az kelthette fel, hogy a vedda rasszhoz tartoznak, világos vagy sötétbarna a bőrük, hullámos fekete hajuk és sötétbarna szemük van – a hétköznapi rasszizmus nagy úr Magyarországon –, de kiderült, hogy a papírjaikkal minden rendben, az útlevelük és a vízumuk mellett pedig megmutatták a repülőjegyüket is, amellyel elhagyják Magyarországot a hat héten át tartó önkéntes munka után. A rendőrök – jegyezte meg, aki elsőként leírta a történetet – kedvesek és megértőek voltak velük.

Fotó: Tovább Élni Egyesület Facebook-oldala

Az AIESEC a maga részéről arra hívta fel a figyelmet, hogy a három egyetemista azért jött ide, hogy önkéntesként, ingyen foglalkozzon sérült gyerekekkel és felnőttekkel, amivel nem kárt okoznak, hanem adnak a magyar társadalomnak, Nem elveszik a lehetőséget, hanem megteremtik azoknak, akikkel foglalkoznak – írja a szervezet.. 

(A 444 nyomán)

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.