Orbán Viktor mindent megbocsát Farkas Flóriánnak, amíg szállítja a félmillió roma szavazatot

2018. március 23., 21:41

Szerző:

Farkas Flórián jelentősége abban áll Orbán Viktor számára, hogy fixen tud szállítani több százezer roma szavazatot. Ennek fényében a kormánypárti politikusok még a visszaéléseit is megbocsátják, a Híd a munka világába programban eltűnt 1,6 milliárd forintot éppúgy, mint azt, hogy lopott pénzből alapította a szervezetét, a Lungo Dromot – állítja a Célpont.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Hír TV tényfeltáró műsorában Farkas Flórián egykori szövetségese,egy névtelenséget kérő férfi beszél arról, hogy 1992-ben a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetségétől vett el kétmillió forintot, aztán a Lungo Dromot megcsinálta. Azt pedig már a 25 éven át Farkas Flórián 25 éven át hevesi emberének számító Lakatos Oszkár meséli, hogy 1994-ben még nem a Fidesznél, hanem az MSZP-nél próbálkozott, de a néhai miniszterelnök visszautasította, hogy büntetett előéletű embert segítsen parlamenti mandátumhoz jutni. Ezután lépett szövetségre Orbán Viktor pártjával, de – mondják a korabeli politikai szövetségesei – ez sem ment simán, Farkas Flórián annyira sértően viselkedett a tárgyalásokon, hogy még tettlegességre is sor került emiatt. Nem sokkal később – hangzik a Célpont ajánlója – valakik Farkast Flórián elrabolták, fogvatartották, majd a hatóságok is rászálltak, sikkasztás, hűtlen kezelés és áfacsalás miatt nyomoztak, illetve több eljárás is indult ellene. Végül 1998 tavaszán Göncz Árpádtól eljárási kegyelmet kapott, és az összes vele kapcsolatos ügyet titkosították 30 évre.

Roma politikai körökben nyílt titoknak és kész ténynek számít, hogy megkérdőjelezhető módszerekkel ugyan, de Farkas Flórián és a Lungo Drom több százezer szavazatot szerez a Fidesznek a parlamenti választásokon. Ezeknek a szavazatoknak a jelentőségére Závecz Tibor, a Závecz Research vezetője szerint vet némi fényt, hogy ha a Fidesz 2014-ben nem kapta volna meg ezt a hozzávetőlegesen félmillió voksot, a kormánypárt nyilvánvalóan elesett volna a  kétharmados többségtől az Országgyűlésben.

A kórházak ellenőrzését is erőforrásnak tekinti a kormányzat, úgy gondolják, hogy nem csak a finanszírozás korrigálásával, hanem a szabályok betartatása is javíthatja a betegellátást. A kórházszövetség konferenciájának második napján az ellenőrzéseket végző szakterületek vezetői szembesítették az intézményvezetőket a föltárt visszásságokkal – írja a Népszava.