Orbán Viktor inkább bevándorlózott egyet, semmint értékelte volna a hódmezővásárhelyi vereséget

2018. február 26., 14:54

Szerző:

A Fidesz országos választmányának ülésére érkező miniszterelnök hétfőn délben a hvg.hu-nak úgy értékelte pártja kudarcát, az emberek új polgármestert akartak választani, és meg is választották. - Gratulálunk neki, és sok sikert kívánunk. Hódmezővásárhely fontos város, mindig is a szívünkön viseltük a sorsát, ezután is mindent meg fogunk tenni fejlődéséért – mondta a videóban a miniszterelnök, de egy szót sem ejtett a vereségről.

Bakondi, Orbán, Pintér a határon
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán szerint a tanulság annyi, hogy mivel pártja „sosem kapott semmit ingyen” ezért most is kétszer, háromszor annyi energiával kell belevetnie magát a kampányba a közösségének, mint az ellenfeleinknek. - Ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgoznunk, ez a tanulság, és ezen fogunk dolgozni - mondta a miniszterelnök.

Orbán szerint a kormánypártoknak szembe kell nézniük az ellenfeleikkel, és el kell hárítaniuk a veszélyt, hogy azok kapjanak Magyarországon támogatást, akik bevándorlóországgá akarják tenni Magyarországot. – Tehát az én számomra a választás tétje nem változott, egyetlen dologról szól, hogy bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen vagy nem. Ha a mi közösségünk marad kormányon, akkor Magyarország nem lesz bevándorlóország, ha az ellenzék kerül hatalomra, Magyarország bevándorlóország lesz – zárta a mondandóját.