Orbán: Egyes tüntetők „borzalmas dolgokat skandálnak”

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában tartott eligazítást vasárnap reggel.

2017. április 16., 10:48

Fotó: MTI

Orbán úgy látja, hogy kampányfőpróba zajlik Magyarországon, ez kavarta fel az állóvizet és „töltötte meg ricsajjal a nagyhetet”.

Azt is mondta, hogy Soros György nemzetközi és hazai hálózata azért tiltakozik, mert Soros "megfizeti az embereit".

Azt még nem sikerült megértenie, miért van az, hogy magyar akadémikusok, tudósok, hazai egyetemeken tanító professzorok nem azért lépnek fel, hogy az ő egyetemeik is megkapják azokat a jogokat, amelyeket a CEU élvez, hanem amellett állnak ki, hogy Soros György megtarthassa a privilégiumait.

Orbán Viktor az elmúlt napok tüntetéseit egy nagyobb konfliktus "mellékhadszíntereként" jellemezte, az igazi sorsdöntő konfliktust pedig abban azonosította, hogy milyen népesség lakja Európát a jövőben. A magukat civilnek nevező, de valójában NGO-knak mondott nemzetközi hálózatok hazai fiókintézményei egy olyan Európát képzelnek el, amelyben részleges lakosságcsere történik, idegen népelemeket engednek be a világ más részeiből - fogalmazott. "Ők úgy képzelik, azt hiszem, hogy majd jól össze fogunk keveredni egymással, és ebből egy új minőség jön létre" - fejtette ki, jelezve: szerinte Soros György hálózata azért dühös Magyarországra, mert megállította a migránsáradatot, amelyről ők már papíron bebizonyították, hogy úgysem lehet megállítani.

Utalt arra, hogy „a Soros György világához tartozó Kofi Annan” a 2000-es évek közepén a bevándorlás szükségességéről és bátorításáról értekezett az Európai Parlamentben (EP). Meg is történt az áttörés, "amely a balkáni útvonalon átszakította az államhatárokat, és ellenőrizetlen, félkatonai jelleggel megszervezett muszlim tömeget nyomott be, hozott föl Soros György segítségével Európába".

Orbán az interjúban egyszerűen nem tudott elszakadni Sorostól. Azt mondta, a rendszerváltásnak voltak Soros Györgyhöz köthető hasznos momentumai: sok antikommunista fiatalt, civil szervezetet, kiadványt, szamizdatot támogatott. Ezzel nem is volt semmi baj, s azzal is meglett volna, hogy Soros György a '90-es évek után megpróbálkozott néhány pénzügyi manipulációval - mondta, példaként említve, hogy "az OTP-t akarta zsebre vágni, aztán később spekulált a magyar forint ellen".

"A liszt azért dőlt ki, mert a Soros-féle birodalom beleállt a migránsok támogatásába" - magyarázta a miniszterelnök, aki szerint itt most már a magyar emberek biztonságáról, határvédelemről, közbiztonságról, terrorizmusról van szó, és itt nincs pardon.

Orbán Viktor a tüntetésekkel kapcsolatban mulatságosnak nevezte , hogy egyes demonstrálók „borzalmas dolgokat skandálnak”, becsületbe vágó, súlyos dolgokat vágnak az ország és vezetőinek fejéhez, miközben azt állítják, hogy nincs demokrácia.