Ön rontotta el a hatalmat vagy a hatalom önt? – Az M1-en tépte le az Orbán-kormány álarcát a Momentum

2018. március 22., 08:03

Szerző:

A jobbikos Mirkóczki Ádám után szerda este a Momentum szóvivője, Hajnal Miklós lehetett a 80 milliárd forint közpénzből fenntartott MTVA hírtelevíziójának, az M1-nek a vendége. A leereszkedő kegyre, hogy ellenzéki politikust hív meg a műsorába, az M1-et az az egymilliós pénzbírság ihlette, amelyet a választási egyenlőség elvének a megsértéséért kapott a Nemzeti Választási Bizottságtól, Hajnal Miklós pedig élt is a lehetőséggel, és a némán asszisztáló műsorvezető előtt keményen bírálta az Orbán-kormányt. Bevezetőjében jelezte, a pártját még egyszer sem hívták meg, az ellenzéki pártoknak, illetve a magyar állampolgároknak semmilyen lehetőségük nincs közvetlen kapcsolatba lépni Orbán Viktorral, ezért a Facebookon kértek kérdéseket a szimpatizánsaiktól. Néhány kérdést idézünk:

Hány év teljhatalom kell még ahhoz, hogy a Fidesz nyilvánosságra hozza az ügynökaktákat?

Miért vonatkoznak más szabályok a külföldön élő magyarok szavazásának a lebonyolítására, mint a határon túliakéra?

Orbán Viktor mit üzenne az 1989-es önmagának, és szerinte az 1989-es önmaga mit üzenne a mostani Orbán Viktornak, ha látná?

A kivándorlás vagy a bevándorlás a nagyobb probléma ma Magyarországon, tekintettel arra, hogy a kivándorló magyarok kint is maradtak, a félmillió menekült és migráns már mind továbbállt?

A plakátkampányra és a stadionépítésre szánt pénzeknek nem lett-e volna jobb helye az oktatásban és az egészségügyben? Miért fontosabbak a stadionok, mint a szegénység felszámolása?

Mit képzel magáról, hogy március 15-én megengedte magának, hogy megfenyegesse az országot? 

Miért nem áll ki vitázni?

Hová lettek a Fideszből a fiatalok és a demokraták?

Ön rontotta el a hatalmat vagy a hatalom önt?

A Momentum-szóvivője ezután feltette a párt kérdéseit is a magánnyugdíjpénztári ezermilliárdok eltűnésétől és a Népszabadság bezárásának a miértjétől a veje, Tiborcz István körül gyűrűző botrányig és Lázár János kastélyáig. Amikor befejezte, a műsorvezető szólt, hogy még van ötven másodperce, de Hajnal Miklós azt már nem akarta kihasználni, és inkább elhagyta a stúdiót. 

 

 (A 444 nyomán)