Nem függeszti fel az ATV Havas Henriket

2017. december 6., 13:25

Szerző:

A sajtóban felröppent a hír, hogy Havas Henrik lekerülhet a képernyőről Baukó Éva zaklatási vádjai miatt.

A sajtóban megjelent hírekkel szemben Németh Szilárd a Blikknek elmondta, hogy az ATV nem indított vizsgálatot a műsorvezetővel szemben.

Baukó szerint egyszer már meg is nevezte Havast, de akkor senkit sem érdekelt
Fotó: Facebook/Baukó Éva

– A sajtóban megjelentek nem fedik a valóságot, nem indult vizsgálat, és jelenleg nincs napirenden Havas felfüggesztése – jelentette ki tárgyilagosan Németh. – Természetesen tájékozódunk az ügyben, és figyeljük az eseményeket. Azt is szeretném leszögezni, hogy a szexuális zaklatás minden formáját elítéljük a csatornánál, és ha beigazolódna bármely kollégánkról, hogy vétkes egy ilyen ügyben, akkor a továbbiakban nem tűrnénk meg az ATV-nél.

A Való Világgal ismertté vált Baukó Éva Facebook-posztban írta le, hogy szexuálisan zaklatta volt főnöke. Nem sokkal később beazonosították az illetőt, és Baukó is megerősítette, hogy Havasról van szó.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.