Nagyváradról is toborozzák a résztvevőket a Békemenetre, nagyon kell a tömeg

2018. március 7., 15:35

Szerző:

Nagyon kellhet a tömeg a Fidesznek, Nagyváradról és környékéről is toborozzák az embereket a Békemenetre, amit autóbuszos kirándulásnak hívnak – írja az Átlátszó.

A március 15-i kirándulást, aminek meglepő módon egyetlen úti célja a Békemenet, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt közösen szervezi. Az EMNT-t Tőkés László alapította 2003-ban, azóta is ő az elnöke. A Néppártot az RMDSZ konkurenseként tartják számon, 2011 óta működik, és erős fideszes hátteret tud magáénak.

A szervezők felhívásukban azt írják, hogy a korábbi Békemenetekre is minden alkalommal szerveztek buszos utazást, és most is így tesznek.

Az egy napos utazás részvételi díját nem említik. Az viszont erős szűrésre utal, hogy az érdeklődők személyesen az EMNT / EMNP irodában tudnak jelentkezni az útra, mindenféle holmi 21. századi hívság, online regisztráció nélkül.

Vajon megvan még a tábla?

13:52

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt