Nagy a dráma Seszták Miklós városában, nem 4500, csak 4000 fős lesz a 3,5 milliárdból épülő sportcsarnok

2018. április 17., 18:40

Szerző:

A Nemzeti Sportközpontok közbeszerzési eljárást írt ki multifunkcionális csarnok tervezésére és kivitelezésére SeesztáK Miklós nemzeti fejlesztési miniszter városában, Kisvárdán. A becsült értéket nettó 3,49 milliárd forintban határozták meg, ami szoros összefüggésben áll azzal, hogy a tavaly év végi osztogatáskor az Orbán-kormány egy határozattal 3,5 milliárd forintnyi támogatást ítélt meg erre a célra – írja az MFor.

Orbán Viktor, Seszták Miklós és Csányi Sándor a Lettország–Magyarország vb-selejtezőn
Fotó: MTI/Kollányi Péter

A csarnok a stadion szomszédos területen fog felépülni és a korábbi információkkal ellentétben

nem 4500, hanem „csak" 4000 fős létesítmény lesz, ezen belül 1500 férőhelyet mobillelátó biztosít.

A csarnokhoz 43 parkoló és 400 kerékpár tároló is dukál. A többszintes épület részben akadálymentesített lesz két lifttel,  a küzdőtéren 2 kézilabda és 2 kosárlabda edzőpálya is helyet kap. 

A „közel nulla" energiaigényűnek mondott multifunkcionális sportcsarno  várhatóan 2019 végén, 2020 legelején készülhet el – írja a lap.

522 milliárd forint társaságiadó-bevétel (tao) folyt be a sportszövetségekhez és klubokhoz az államkassza helyett a tao-támogatás 2011-es bevezetése óta, Seszták Miklós miniszter Kisvárda FC-je ebből 2,2 milliárd forinot kapott.  

 

 

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.