Mindenki megnyugodhat, Kósa Lajos még négy évig biztosan a korcsolyaszövetség elnöke lesz

2018. május 18., 16:26

Szerző:

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) tisztújító közgyűlésén újabb négy évre Kósa Lajos fideszes politikust választották elnöknek. A 41 szavazásra jogosult szervezetből 30 képviseltette magát a pénteki eseményen, és az egyetlen elnökjelölt 29 támogató voksot kapott. 

Kósa Lajos 2011 óta irányítja a szövetséget, azaz harmadszor szavaztak bizalmat neki a küldöttek.

Kósa sikerszériája töretlen, Debrecenben is újrázott az országgyűlési választásokon, ráadásul pártja (értsd: Orbán Viktor) az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökévé is megtette, méghozzá annak ellenére, hogy még a kampányban szellőztette meg az azóta megszüntetett Magyar Nemzet, hogy 1300 milliárd forintot bízott rá egy jelenleg Svájcban, előzetes letartóztatásban lévő csengeri örökösnő. Az is le volt papírozva, hogy az összegből 800 millió forint Kósa sertésmágus édesanyjához kerüljön, de a pénzt a feleségének is eljuttatta volna a volt miniszter, a Fidesz egyik vezető politikusa.

 

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.