„Migráncshisztinek” nevezte kollégája, hogy az utolsó orvos is felmondott a kórház gyerekosztályán

Hatott a gyűlöletkeltés: nem a kormány a hibás az orvoshiányért, hanem az a külföldi doktor, aki elhagyja az országot, amelyben megkülönböztetik.

2018. február 24., 16:09

Szerző:

A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház pénteken a honlapján közölte, hogy személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel a rendelés az intézmény csecsemő és gyermekosztályán, valamint az ambuláns gyermekszakrendelésen.

Az Index szúrta ki, hogy a kórház megosztotta a közleményt a Facebook-oldalán is, a poszt alatt pedig megkérdezte valaki, hogy mi az indok. Egy másik hozzászóló azt írta válaszként, hogy az 1 szem orvos is felmondott, majd Bohus Péter, a patológiai és kórszövettani osztályt vezető főorvos is kifejtette a véleményét:

„migráncshiszti”.

A portál kórház honlapjára hivatkozva azt írja, a gyerekosztályon több külföldi származású orvos is dolgozott, a megbízott osztályvezető például dr. Abdul Gafor Faris volt. Bohus Péter egyszavas kommentjéből eredetileg nem derült ki, hogy kire gondolt valójában, de a kommentelők vitába szálltak az uszító hozzászólásával, a lemigránsozott orvos védelmére keltek. Volt, aki csak annyit írt, hogy „Bohus Péter szerencsére Ön nem foglalkozik betegekkel”, más pedig megjegyezte, hogy a célzásban említett orvos húsz éve dolgozott a kórházban, magyar állampolgársága van, és volt, aki szerint „nem sokról lehet leírni”, hogy milyen rendes volt. Ezekre a reakciókra Bohus érdemben nem reagált, szerinte a távozó orvost érhették „kihívások”, de mégis áruló, hogy elment, így aztán nem is kért elnézést a migránsozásért, sőt megismételte: „itt jön a hiszti és a migráncs”.

Frissítés: előreláthatólag néhány napon belül újra lesz ellátás a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztályán – közölte az intézmény honlapján.