Mi más történt volna: a MÁV rendőrt hívott a bicikliutat építő kétfarkúakra

2018. augusztus 1., 17:39

Szerző:

Évek óta hiába küzdenek a kerékpárosok egy 100 méteres útszakaszért Rákosrendezőnél. A bicikliútnak ez a rövid, a MÁV területén átvezető szakasza hiányzik, a bicikliseknek kátyúk, ezer éves megsüllyedt macskakő, betondarabkák és sínek között kell átküzdeniük magukat - mondta Susi Dada a párt társelnöke.

A Kétfarkú Kutya Párt július közepén indított gyűjtést, hogy megépítsék a hiányzó útszakaszt. A szükséges 800 ezer forint pillanatok alatt össze is jött, ma neki is láttak a munkának. Erre persze rögtön rendőrt hívott rájuk a MÁV.

Némi tanácstalankodás után annyi történt, hogy a MÁV területéig megépíthetik az utat, oda azonban biztonsági őrt is vezényelt a vasúttársaság, nehogy véletlenül valami pozitív változás történjen. Sőt, fel is szólították a kétfarkúakat, hogy állítsák helyre az eredeti állapotot, azaz tüntessék el az odakészített építőanyagot.

Erre ők felszólították a MÁV-ot, hogy hétfőig takarítsák ki az elmondhatatlanul undorító pályaudvari vécét, különben megteszik ők. 

Az esetről készült videó (az utolsó 30 másodpercet tényleg mindenki csak saját felelősségére nézze):

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.