Megbénult az éjjel a budapesti repülőtér

2018. június 8., 06:39

Szerző:

Műszaki okok miatt péntekre virradóra átmenetileg nem fogadott járatokat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. 

A hivatalos tájékoztatás szerint csütörtök éjjel fél 12-kor megsérült a 2-es futópálya, és mivel az 1-es felújítás miatt zárva van, a repülőteret a műszaki hiba elhárításáig le kellett zárni.

A Budapest Airport honlapjára kiírt rövid bejelentésében előbb 3, később 5 órára jelezte azt, amikor a repülőtér várhatóan ismét rendelkezésre áll. A felirat reggel hatkor tűnt el a honlapról.

Péntekre virradóra több gép státusza is „átrepült", azaz nem szállt le Budapesten, ezek a gépek közeli repülőtereken, Bécsben vagy Debrecenben szálltak le. Összesen 14 éjjeli és hajnali járat nem érkezett meg Budapestre. Másik repülőtéren szállt le egyebek közt a Wizz Air londoni, madridi, lárnakai, Tel Aviv-i, malagai és barcelónai, valamit a Ryaniar bristoli járata is.Az első gép 5:27-kor szállt le Ferihegyen, igaz, a Pozsonyból érkezett járatnak 4:05-kor kellett volna.

Reggelre a járatokat üzemeltető személyzet szigorú szabályok szerint előírt szolgálati ideje lejárt, ezért a repülőgépek nem tudnak Budapestre repülni, ezért több reggeli járatot törölni kellett.

A hajnali járatok közül a Wizz Air londoni, milánói, barcelonai, szentpétervári, valamint a Brussels Airlines brüsszeli járatát kellett törölni.

Tegnap 18:23

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Tegnap 17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.

Tegnap 15:31

Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is tovább csökken. A benzin bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj bruttó 4 forinttal fog kevesebbe kerülni.