Maffiavezérnek nevezte Szita Károlyt a szomszéd falu fideszes polgármestere

2017. december 7., 12:21

Szerző:

Az eddigieknél is csúnyább fordulatot vett a Kaposmérő és Kaposvár között zajló hulladékháború. A falu polgármestere, Prukner Gábor nyilvánosan a hulladékmaffia vezetőjének nevezte Szita Károlyt – írja a Kapos T című helyi lap. 

A lap által feltárt, országos botránnyá dagadt előzmény: a Csiky Gergely Színház bontási hulladékából vagy ezer köbmétert egy erdei vízmosásban raktak le (egészen mellékesen: a színház  felújítását a Mészáros Lőrinchez tartozó ZÁÉV Zrt. végzi).

A botrány után a törmelék szállítását végző vállalkozó leugrott a kőröshegyi viaduktról, és persze meghalt. Számos jel utal arra, hogy a kaposvári városháza nyakig benne volt a hulladékbotrányban.

És van egy másik fontos körülmény is: a községi önkormányzat úgynevezett inert hulladékfeldolgozót, illetve lerakót létesít a falu rég bezárt téglagyára helyén, hogy annak gödrét feltölthesse, és így hasznosítható legyen a terület. A környéken lakók azonban tartanak a zaj- és porszennyezéstől, így mozgalmat indítottak ellene: aláírást gyűjtenek egy népszavazás kiírása érdekében.

Prukner Gábor szerint valójában Szita Károly az, aki üzleti féltékenységből akadályozza – politikai eszközökkel – a kaposmérői hulladéklerakó felvirágzását. Szigorú véleménye nagyjából 1:30-tól hallható az alábbi videóban: