Lázár János ellen tüntetnek Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter védelmében

2018. május 29., 16:10

Szerző:

Hozzávetőlegesen 150 ember tüntet a hódmezővásárhelyi városháza előtt Lázár János, a választókerület országgyűlési képviselője, volt Miniszterelnökséget vezető miniszter ellen – írja a hvg.hu. A demonstráció célja a figyelemfelhívás, hogy a fideszes képviselő-testületi többség el akarja lehetetleníteni a város február 25-én megválasztott független polgármesterének, Márki-Zay Péternek a munkáját. „Hagyjátok dolgozni a polgármestert! Ne hazudjatok! Hajrá MZP”, „A többség választott polgármestert!”, „Szabad sajtót!” – szerepel a transzparenseken.

Lázár János a Fidesz-frakció alakuló ülése előtt május 3-án
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hódmezővásárhelyen ma rendes közgyűlést tartanak a városházán, a tüntetés szervezője, Kovács Zoltán a hvg.hu-nak azt mondta, azért időzítették erre az alkalomra a demonstrációt, mert Lázár Jánost várják. Az országos politikától visszavonult egykori miniszter korábban azt ígérte, hogy a parlamenti választások után a választókörzetéhez tartozó mindegyik településre ellátogat majd tárgyalni az őket illető fejlesztésekről.

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.