Kövér László szerint nem nagy kunszt jobb egyetemet csinálni, mint a CEU

2018. június 5., 09:47

Szerző:

Kövér László azt állítja, „nem nagy kunszt jobb egyetemet csinálni, mint a CEU". Sőt, már most van is jobb egyetem a CEU-nál Magyarországon.

Kövér László házelnököt az ATV munkatársa azért kérdezte a CEU-ról hétfőn a parlament folyosóján, mert a vasárnapi kötcsei pikniken a kiszivárgott hírek szerint volt olyan, a tudományos életből érkezett vendég, aki a CEU-problémakör kapcsán azt vetette fel megoldásként: „tessék jobb egyetemet csinálni!".

Kövér László azt mondta, ö nem hallotta Kötcsén ezt a felvetést, de nem hallott minden előadást. A CEU-ügy kapcsán amikor megkérdeztük, hogy melyik egyetemre gondol, amelyik jobb a CEU-nál, azt mondta,

„sok ilyen van, sőt mindegyik"

- mondta az ATV-nek.

A valóság mindezzel szemben az, hogy ha sikerül az Orbán-kormány terve, és valóban sikerül kivegzálniuk az általuk  csak Soros-Egyetemként emlegetett CEU-t – akár még azon az áron is, hogy a fideszt kidobják az Európai Néppártból –  akkor Magyarország elveszítheti legjobb felsőoktatási intézményét. 

A tekintélyes Quacquarelli Symonds- (QS) listán, amely évente 48 tantárgy szerint 151 ország 1130 felsőoktatási intézményét rangsorolja, a CEU öt tudományterületen – politikában, szociálpolitikában, szociológiában, történelemben és filozófiában – is az első száz közé került.

Más magyar egyetem egyik mérvadó listán sem szerepel a világ legjobb háromszáz intézménye között.

2024. április 30., 17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

2024. április 30., 13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.