Kósa Lajos beszólt egy hajléktalannak, hogy ne aludjon az utcán, és ő ezt jobban tudja

2018. március 5., 17:30

Szerző:

Kósa Lajos tárca nélküli miniszter Facebook-oldalára töltött fel egy olyan kampány videót, amelyben vért eszik, gasztro tanácsokat ad, és még egy hajléktalant is figyelmeztet az utcán alvás veszélyére.

A Modern Városok Program végrehajtásáért felelős miniszter a videóban a piacon ebédel, vért és hurkát eszik, parolázgat az árusokkal, és ebéd közben még tanácsot is ad, hogy mit kell ennünk, hogy elkerüljük a betegségeket.

Ami nagyon fontos, hogy tudjuk, mit eszünk. Azt mondta egy cimbora, hogy összesen két olyan élelmiszer van, amit, hogyha csak azt eszel, akkor nagyon sokáig úgy tudsz élni, hogy nincsen semmilyen hiánybetegséged. Az egyik a tej. És a másik mi? A vér – mondja ki a megfejtést a miniszter.

Ezután aláírást gyűjt, beszélget támogatóival, például egy 98 éves nénivel, majd főzési tippekről egy fiatal párral, miközben főzőcsatornát néznek és egymás horoszkópját is megbeszélik. 

Némi utcai beszélgetés után az autójából kiszólva beszélget egy hajléktalannal, akinek elmondja, hogy „nagy butaság” az utcán aludni, mert a hajléktalanszállókon van hely. Amikor a hajléktalan férfi azt válaszolja, hogy nincs, a miniszter kioktatja, hogy márpedig van, és ő ezt azért tudja, 

mert ő is szokott adományozni nekik „egy csomó” pénzt.

A kisfilmben kicsit reklámozza még a nyugdíjas szövetséget is, amit „éppen most csináltunk meg”, ellátogat a népkonyhára, majd a Fidesz irodában kampánymegbeszélést tart. Záró mondatként pedig elhangzik a Fidesz-KDNP kampány kulcsmondata:

– Ennek a választásnak az a tétje, hogy Magyarország magyar ország marad-e, vagy bevándorló országgá válunk.

 

 

A 37 négyzetméteres, korábban magántulajdonban lévő erdőt a magyar állam kisajátította az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal miatt. Felmérték, hogy mennyit érhet az ingatlan, és megállapították, hogy egy forinttal tudják gazdagítani a tulajt. Végül mégis fölfelé kerekítettek, amit a postás is megkétszerezett, mert nem volt nála apró.

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője különösen nagy kárt okozó csalás bűncselekményi gyanúja és hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja miatt feljelentést tesz Sulyok Tamás ügyében Polt Péter legfőbb ügyésznél, valamint eljárást kezdeményez az Alkotmánybíróságnál.