Kilencvenöt százalék, hogy Csepelen valamelyik ellenzéki jelölt visszalép Németh Szilárd legyőzése érdekében

2018. április 2., 12:44

Szerző:

Tíz-tizenöt választókörzetben léphetnek vissza egymás javára a baloldali ellenzék jelöltjei – mondta Karácsony Gergely az ATV Start című műsorának adott interjújában.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje úgy vélte, 95 százalék, hogy az egyik érintett választókörzetben, Csepelen az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó vagy az Együtt által indított Szabó Szabolcs visszalép a másik javára a fideszes jelölttel, Németh Szilárddal szemben. 

„Úgy gondolom, hogy majdnem mindegy, hogy ki lép vissza, csak legyen megoldva, azt kell látni, hogy, aki visszalép, annak máshol előre kell lépnie”

– mondta erről. „Ez nem az MSZP-Párbeszéd szövetség döntése, ebben részt kell vennie az összes többi pártnak: Demokratikus Koalíciónak, az Együttnek és az LMP-nek is, bár utóbbinál más a helyzet, mert nem nyitottak hivatalosan a tárgyalásokra” – jegyezte meg. Elárulta, hogy vasárnap a DK és az Együtt vezetésével tárgyalt, beszélt az LMP politikusaival is, de azt nem nevezné tárgyalásnak. Asztalhoz ülne a Jobbikkal is, ha erre Vona Gábor hajlandó lenne. Nagyon fontosnak érzi, hogy a választások előtti utolsó napokban azt üzenjék az országnak, hogy a saját ügyüknél van egy fontosabb számukra, mégpedig az ország ügye – adott magyarázatot most erre a szándékra. Arról, hogy a 10-15 választókörzetben ki lép vissza kinek a javára, kedden és szerdán tehetnek bejelentést.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.