Ki a szociáldemokrata ma Magyarországon?

2018. május 29., 18:04

Szerző:

Ma este hatkor kezdődött az Új Egyenlőség magazin és a Friedrich Ebert Stiftung vitasorozatának új konferenciája, amelynek a témája a baloldal jövője és hogy egyáltalán kik képviselik ma a szociáldemokráciát Magyarországon. A programot ide kattintva lehet megnézni. 

A szervezők szerint a 2018. április 8-án tartott országgyűlési választás után a magyar baloldal még mélyebb válságba került, mint korábban. A választási eredmény és tanulságai feldolgozásának időszakában sok minden megkérdőjeleződik: az ellenzéki pártok politikai stratégiáitól kezdve, a szervezetépítési erőfeszítéseken át a politikai vezetők rátermettségéig. Az új parlamenti ciklus elején az Új Egyenlőség szerkesztősége a legfontosabbnak azt tartja, hogy tények és adatok alapján szülessenek meg azok a következtetések, amelyekre alapozva az ellenzék felépítheti a következő évek stratégiáját.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.