Jogsértőnek nyilvánított egy Orbán-plakátot a Kúria, a Momentum leszedetné az összeset

2018. április 1., 16:52

Szerző:

Helyt adott a Momentum Mozgalom kifogásának a Kúria, és a Nemzeti Választási Bizottság döntését felülbírálva a jogsértőnek nyilvánította az M3-as kivezető szakaszán felállított Orbán-plakátot – írja a hvg.hu. A párt azért fordult a testülethez, mert „Nekünk Magyarország az első” feliratot viselő plakáttól egy méter távolságban állva már nem látni, hogy a Fidesz vagy az Orbán-kormány hirdetéséről van-e szó. Az NVB-ét felülbíráló döntésében a Kúria azzal is érvelt, hogy a plakát alján szereplő „impresszumot” csak egy méternél közelebbről lehet elolvasni, távolabbról egyszerűen nem látszik, ki a megrendelő, ami sérti a választási eljárásról szóló törvényt.

Fotó: Merész Márton

Bár a testület hangsúlyozta, hogy csak a M3-as kivezető szakaszán felállított Orbán-plakátot ítélte törvénysértőnek, a Momentum akciót indít, hogy mindegyik olyan Orbán-plakátot távolítsák el, ahol hasonló láthatósági probléma áll elő, és várja a bejelentést ezekről a plakátokról.

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt.