Indítványozták az inárcsi családsegítő leszúró férfi letartóztatását

2018. július 13., 11:21

Szerző:

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, akit az inárcsi emberöléssel gyanúsítanak – áll az ügyészségi közleményben.

Amint azt mi is megírtuk, szerda reggel egy férfi egy férfi késsel rontott be a Pest megyei Inárcs családsegítő hivatalába, kiabálni kezdett, aztán odament az ügyintézőhöz, és egy késsel megszúrta. A nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A nő három gyermek édesanyja volt.

Fotó: police.hu

A gyanúsítottnak anyagi problémái voltak, júliusban családjával együtt el kellett volna hagynia a házukat. Az inárcsi családsegítő asszony megpróbált szállást találni a gyanúsítottnak és családjának, azonban nem járt sikerrel.

A férfi szerda reggel tudta meg a nőtől a számára lesújtó hírt. Dühös lett, elővette a kését, nyakon szúrta a nőt, aki belehalt a sérülésbe. Ezután a férfi átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, és bejelentette, hogy mit tett.

A férfit közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A bűncselekmény minősített emberölésnek számít, büntetési tétele kimagasló, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is járhat. Ezért a férfi szökésétől okkal lehet tartani. Annak a veszélye is fennáll, hogy a gyanúsított szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el. A főügyészség ezért kezdeményezte a férfi letartóztatását.

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.