Hurrá, már csak kilencet kell aludni, és jönnek is az Erzsébet utalványok!

2017. november 15., 11:52

Szerző:

A kormány az elmúlt évhez hasonlóan az idén is minden nyugdíjasnak, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülő polgárnak biztosít tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán elmondta: mintegy 2,7 millió ember részesül a juttatásban, mindazok, akik 2017 decemberéig nyugdíjba mentek vagy mennek.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A nyugdíj-kiegészítéssel és nyugdíjprémiummal növelt novemberi nyugdíjak postázása jelenleg is zajlik, és november 24-én megkezdődik az Erzsébet utalványok postázása is.

A juttatás feladója Magyarország kormánya, az utalványokat pedig a Magyar Államkincstár (MÁK) a Magyar Posta segítségével kézbesíti, remélhetőleg a postának idén könnyebben megy majd a kézbesítés.

Az Erzsébet utalvány rendkívül népszerű, kiváltképp a kormány népjóléti intézkedéseit a mennybolt magasságából érkező uralkodói adományként fogadó nyugdíjasok körében.

A leghíresebb kedvezményezettről, özv. Csúcs Imréné Bözsi néniről nem más, mint Orbán Viktor stábja készített máig kitörölhetetlen emlékű videót: 

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.