Gyűlöletbeszéd miatt jelentették Lázár János videóját, de aztán a Facebook mégis újra elérhetővé tette

2018. március 8., 07:42

Szerző:

Visszakerült Lázár János videója a Facebookra szerda este, a fideszes politikus meg is köszönte a gyors és korrekt intézkedést. Pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszter néhány órával korábban már-már mozgalmat szervezett volna a Facebook szerinte szólás- és véleményszabadságot tipró gyakorlata miatt.

Mint megírtuk, Lázár kedden posztolt egy videót a Facebookra arról, hogy Bécs már nem a régi, a migránsok miatt bizonyos területeken kosz, szegénység, rendezetlenség van. A videót szerda délelőtt 10 körül elérhetetlenné tette a Facebook. Lázár János nem sokkal később azt posztolta, hogy ez szerinte cenzúra. „Megdöbbentőnek tartom, hogy a migránsokról nem lehet őszintén beszélni, mert a Facebookon cenzúra van. Nyilvánvaló, hogy az emberek elől el akarják a valóságot hallgatni, el akarják takarni a valóságot” – magyarázta.

A fideszes Tuzson Bence ennél is tovább ment, szerinte azzal, hogy a Facebook sértő tartalomra hivatkozva levette a videót, akarva-akaratlanul beavatkozik a választási kampányba. Csakhamar kiderült, egy teljesen hétköznapi gyakorlatról van szó.

Gyűlöletbeszéd miatt sokan jelentették a tartalmat, és ilyenkor a Facebook átmenetileg elérhetetlenné teszi, amíg megvizsgálják, hogy a bejelentések jogosak-e.

Úgy tűnik, ezt mostanra meg is tették, az egyébként valóban szélsőséges nézeteket terjesztő, gyűlöletkeltő videó visszakerült Lázár oldalára.

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.