Gulyás Gergely: A kormányt nem a gyűlölet irányítja, hanem a józan ész

2017. december 31., 20:12

Szerző:

Szilveszteri nagyinterjút adott az ATV honlapjának Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, amelyben arról beszél, hogy Soros György a Fidesz 2018-as kampányában is jelen lesz, Szerinte az amerikai magyar üzletember  üzletember nemcsak hogy a szimbolikus alakja a bevándorlást támogató politikának, hanem effektív lobbitevékenységet folytat Magyarország ellen. Gulyás Gergely azt nem állítja, hogy a Soros György elleni kampányban ne hangzottak volna el vitatható kijelentések, de a kormány mondanivalóját a bevándorlás ügyében nem a gyűlölet irányítja, hanem a józan ész.

A Fidesz frakcióvezetőjét az interjúban kérdezik arról a 662 millió forintos pénzbírságról is, amelyet a volt fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László vezette Állami Számvevőszék (ÁSZ) sújtja a Jobbikot, de Gulyás Gergely szerint ez nem a kormánypártra tartozó ügy, másrészt az ÁSZ-nak a jogszabályok alapján kell eljárnia.

Az ügy időzítése amúgy is a Jobbiknak kedvez, a Fidesznek pedig árt,

mert a szélsőjobboldali párt így az áldozat szerepében tud tetszelegni. - A mi részünkről ilyen igény soha nem fogalmazódott meg” – utasítja el a kérdést, hogy Domokos Lászlót felhívták-e a Fideszből az ügyben.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Az interjú jelentős része a magyar-német viszonyról szól, aminek kapcsán Gulyás Gergely megjegyzi, hogy ha egy német lap Magyarországról állít valamit, annak szinte biztosan az ellenkezője igaz. Úgy véli, hogy a német sajtóban jelen van a magyar kormánnyal szembeni gyűlölet, amely szinte minden politikai cikkből kiviláglik, és amely károsan befolyásolja a német közéletet, de a politikai kapcsolataink ennek ellenére a CSU-val kiválóak, a CDU-val jók, kiegyensúlyozottak. Martin Schulzot, az Angela Merkel kereszténydemokratáival nagykoalíciós tárgyalásokat kezdő szociáldemokraták elnökét az EU sírásójának nevezi, amiért a német politikus kimondta, szeretné, ha 2022-ig megalakulna az Európai Egyesült Államok, és amelyik EU-tagország ebbe nem akar beszállni, az távozzon a közösségből. Emiatt Lázár János és Surján László korábban a náci Németország diktátorához, Adolf Hitlerhez hasonlította a német politikus ultimátumát.)

Gulyás Gergely szerint egyébként el kell választani azt, ami a német sajtóban megjelenik Magyarországról és azt, ahogyan a német politikusok viselkednek a magyarokkal. „Ha nem is mindenki ért bennünket, mégis nagyon sok barátunk van Németországban. Tehát a politikai kapcsolataink összehasonlíthatatlanul jobbak, mint a sajtóban való megjelenésünk Németországban” – mondja erről, majd hozzáfűzi: „A német sajtó 70-80 százaléka egyértelműen baloldali vagy zöld szimpatizáns. Őszinte és leplezetlen gyűlölettel tekintenek mindazon értékekre, amelyet a magyar kormány képvisel, a keresztény gyökerek fontosságára, a valódi konzervatív politikára, a hagyományos családmodell megbecsülésére és védelmére, a nemzetállamok Európájára. A német sajtóban ezzel szemben kevés kritikus vagy akár csak objektív hang jelenik meg, és

a német sajtó nem olyan sokszínű, mint a magyar,

ez a szomorú helyzet” – merül hosszú fejtegetésbe a frakcióvezető. Ennek a fejtegetésnek a cinizmusát ékesszólóan illusztrálja a Népszabadság nyilvánvalóan politikai okokból történő bezárása és az is, hogy kevés kivételtől eltekintve Magyarországon a vidéki sajtó egésze három Orbán-kormányhoz közeli oligarcha, Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és a Népszabadság bezárásáról hírhedt osztrák üzletember, Heinrich Pecina tulajdonában van.

Ami Magyarországot illeti, Gulyás Gergely nem tartja valószínűnek, hogy a 2018-as parlamenti választásokon a Fidesz túl tudja szárnyalni a 2010-ben elért 53 százalékos eredményét, a kormánypárt célja szerinte az, Fidesz és a KDNP pártszövetsége tudjon kormányt alakítani, ehhez pedig száz mandátumra van szükség, Személy szerint neki semmiféle ambíciója nincs, amely politikai tisztség betöltésére szólna.

2024. május 19., 15:38

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

2024. május 19., 10:45

Aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért jelenti fel Magyar Péter Orbán Viktort. A miniszterelnök politikai igazgatója közben már kommentben reagált.