Ezután Rogán Antalnak is lesz szava magyar nemzetbiztonsági ügyekben

2018. február 7., 06:56

Szerző:

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Rogán Antal is tagja lett Orbán Viktor nemzetbiztonsági kabinetjének - írja a Magyar Nemzet. Ez a Magyar Közlöny új számából derül ki. Kabinettag eddig csak a bel- és a külügyminiszter, a Miniszterelnökség vezetője és a honvédelmi miniszter lehetett. Ahhoz, hogy Rogán Antal propagandáért felelős miniszterként bekerülhessen az illusztris társaságba - Pintér Sándor, Szijjártó Péter, Lázár János és Simicskó István mellé -, a testületről szóló kormányhatározatot kellett módosítani. Indoklást nem fűztek a döntéshez.

A nemzetbiztonsági kabinet az Orbán-kormány nemzetbiztonsági politikájára tesz javaslatokat, de valamint koordinálja a terrorizmus elleni küzdelemmel összefüggő kormányzati feladatokat is.

Lázár János és Rogán Antal évek óta vetélkedik a Fidesz második legnagyobb hatalmú vezetőjének a tisztségéért. Abban, hogy a kabinetminiszter tárcát kaphatott, lehetett szerepe annak, hogy Orbán Viktor ellensúlyozni akarta Lázár János hatalmát, akihez a Miniszterelnökség vezetőjeként korábban rengeteg terület tartozott az EU-s fejlesztésektől a Magyar Postán és Paks II.-n át a hírszerzés, az Információs Hivatal felügyeletéig. Ebből a hatalomból még úgy is sok maradt, hogy a Magyar Postát és Paks II.-t elvették tőle.

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt