Erre van pénz, a vezérigazgató négymilliót, az osztályvezetők 2,2 milliót keresnek a Paks II.-nél

2018. augusztus 6., 18:11

Szerző:

Messze az országos átlag felett keresnek az új paksi atomerőművi blokkok üzemeltetésére létrehozott Paks II. Zrt. vezető munkatársai a cég július elején nyilvánosságra hozott tájékoztatója szerint. A legmagasabb fizetés havi 4 millió forint, de az osztályvezetők is 2,2 milliót keresnek havonta. Emellett még bőkezű juttatásokat is kapnak – szúrta ki az mfor.

A Paks II.-nél 352 alkalmazott dolgozott a július 2. állapot szerint. A dolgozók 93 százalékának főiskolai vagy egyetemi végzettsége van, munkaszerződésük 10 fő kivételével határozatlan időre szól.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
  • A vezérigazgató Lenkei István személyi alapbére havi 4 millió forint. Ezen felül prémiumként az alapbér 10 százaléka is megilleti, illetve egyéb juttatásokra is jogosult.
  • A vezérigazgató-helyettes Horváth Miklós Ferenc havi alapbére 3,5 millió forint havonta, ehhez jön még hozzá 10 százalék teljesítményösztönző juttatás.
  • Igazgatói szinten 3 millió forint az alapbér, az osztályvezetőknek pedig be kell érniük havi 2,2 millió forinttal. Igaz, ezeken a szinten a prémium 20 százalék. A HR-vezetők 840 ezer forintban és 10 százalékos teljesítményösztönző kifizetésben részesülnek.
  • A nem vezető állású munkavállalóknak jár a 13. havi bér, ami valójában kéthavi összegnek felel meg. A vezető tisztségviselőkön és felügyelőbizottsági tagokon kívül mindenki részesül választható béren kívüli juttatásokban, amelyek éves kerete 432 ezer forint. Jogszabály szerint az évente engedélyezett összeg maximuma 450 ezer forint lehet.
  • A nem vezető dolgozók önkéntes pénztári támogatásban is részesülhetnek, plusz havi 10 ezer forintot kapnak a villanyszámlik kifizetéséhez. Természetesen személygépkocsi és mobiltelefon is része a juttatási csomagnak, de van még egészségügyi ellátás is.

ehhez képest májusban 323 400 forint volt a bruttó átlagfizetés a KSH adatai szerint.

Amint azt mi is megírtuk, egy idei törvénymódosítás szerint a kormány drasztikusan átalakítja jövőre a béren kívüli juttatások rendszerét, gyakorlatilag csak a SZÉP-kártya marad kedvező adózású elem.

 

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.