Egymilliárdot kap Schmidt Mária a világháborúzásra

2018. február 21., 09:37

Szerző:

A kormány a keddi határozata értelmében fölkéri Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy működjön együtt az I. világháborús centenáriumi bizottság munkájával, továbbá utasítja Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, teremtsen elő egymilliárd forintos költségvetési forrást a szervezéshez – írja a 444.

A miniszterelnök még február 1-jén nevezte ki a miniszterelnök Schmidt Máriát az I. világháborús megemlékezések koordinálásáért felelős kormánybiztosnak. 

A történész feladata lesz ellátni a világháború 100. évfordulójával kapcsolatos megemlékezések, rendezvények, ismeretterjesztő programok tekintetében adódó hazai és nemzetközi koordinációs feladatokat, és koordinálni az ezt felügyelő bizottság munkáját.

Schmidt Mária kétségkívül tökéketes választás, hiszen a parédésra sikeredett 1956-os emlékév kormánybiztosaként, Dózsa László legodaadóbb híveként és lelki barátjaként már rengeteg tapasztalatot szerezhetett.  

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.