Csak Toroczkaiéknak adja a mandátumát Dúró Dóra

2018. június 6., 19:49

Szerző:

Hajlandó lemondani mandátumáról Dúró Dóra, akit kizártak a Jobbik frakciójából, így külön esküje értelmében ezt meg kell tennie, de feltétele is van: csak akkor mond le,  ha azt Toroczkai Lászlónak vagy egy másik olyan jelöltnek adják, aki hűen képviseli a kongresszus 46 százalékának akaratát – közölte a Facebookon.

Dúró Dóra volt az egyetlen parlamenti képviselő, aki csatlakozott a Toroczkai által kezdeményezett platformhoz, amelyet a párt elnöksége az alapszabállyal ellentétesnek minősített. Ezek után kizárták a frakcióból Dúrót és felszólították, hogy adja vissza a mandátumát.

A Jobbik akkor került szakadásközeli helyzetbe, amikor a Vona Gábor lemondása miatt megtartott rendkívüli tisztújító közgyűlésen szűk többséggel Sneider Tamást választották elnöknek Toroczkai László ellenében. Sneider Vona néppárti irányvonalát viszi tovább, Toroczkai viszont a nemzeti radikális szárny fő reprezentánsa.

Dúró egyébként kifejti a Facebook-posztban, hogy a jobbikos képviselők külön esküje – amit a Szent Korona előtt tesznek és amelyben megfogadják, hogy visszaadják mandátumukat, amennyiben az elnökség kétharmados döntése szerint méltatlanná válnak – egymásba ütköző pontokat tartalmaz, mindnek lehetetlennek tűnik megfelelni, ezért sokan meg is szegik.

„Amennyiben az elnökség nem hajlandó Toroczkai László vagy más, a kongresszus 46 százalékának akaratát hűen képviselő jelöltnek adni mandátumomat, akkor annak végső sorsát a június 23-ai gyűléstől teszem függővé" – zárja a bejegyzést.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.