Botrány Zuglóban – Az LMP felfüggeszti jelöltjét, mert az összejátszott a Fidesszel

2018. március 28., 14:48

Szerző:

Az LMP felfüggeszti Barta János párttagságát és megindítja a kizárási eljárást – jelentette be Facebook-oldalán Szél Bernadett, a párt miniszterelnök-jelöltje.

Barta János maga is beismerte, hogy gyűjtött neki aláírásokat a Fidesz
Fotó: Facebook

Az LMP szerint a Fidesszel semmilyen együttműködés nem megengedhető. A Fidesz számtalan helyen bizonyíthatóan visszaélt az állampolgárok személyes adataival, ehhez egy ellenzéki párt sem asszisztálhat, sőt ha bárki ilyet tapasztal, akkor feljelentést kell tenni. Mivel Barta János a fenti elvárásoknak nem tett eleget, ezért a párt elnöksége a mai napon felfüggeszti a párttagságát, megindítja a kizárási eljárást, és nem tekinti az LMP hivatalos jelöltjének. 

Az ügyet, mármint azt, hogy Barta Jánosnak a Fidesz is gyűjtött aláírásokat a kerületben, maga a jelölt is elismerte a Civil Rádió Keljfeljancsi című műsorában, miután szembesítették az MSZP zuglói jelöltje, Tóth Csaba szavaival. Tóth szerint Barta maga mondta el neki, hogy a Fidesz besegített az aláírásgyűjtésébe.

Barta János azt mondta: - Amit Tóth úr állít, az való igaz, a Fidesz is gyűjtött az LMP-nek aláírást annak ellenére, hogy nem kértem. Meg is lepődtem rajta – idézi Bartát a Magyar Nemzet.

Tegnap 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.