Bezáratja a kedvelt családi kisvendéglőt a fideszes önkormányzat, hogy hittantermet csináljon a helyén

2018. május 31., 17:27

Szerző:

Szarvas Ferenc idestova 20 éve visz egy családi kisvendéglőt a Körönd közelében, a Felsőerdősor utcában. Gulyáslevest, resztelt májat, rántott húst ás más, ma már ritkábban kapható, egyszerű magyaros ételeket süt-főz a környéken dolgozó bankároknak, tanároknak, vámosoknak, bejárnak hozzá nyugdíjasok és diákok is.

A helyiséget a VI. kerületi önkormányzattól bérli, amely azonban  kedden úgy döntött, hogy 20 év után nem hosszabbítja meg a bérleti szerződést, a helyiségből a felette lévő Erkel Ferenc általános iskolának alakítanak  ki hittantermet alakítják majd ki – írja a 24.hu egy Facebook-bejegyzés nyomán.

Fotó: Facebook/Cserepes kisvendéglő

A hírportál által készített videóból sok egyéb mellet kiderül, hogy az önkormányzat illetékesei alig pár perc alatt döntötték el, hogy nem hosszabbítják meg a bérleti jogot, valamint az is, hogy Szarvasnak tartozása, elmaradása nem volt, miként az egyik helyi ellenzéki képviselő fogalmaz:

jó bérlő volt.

Szarvas felveti, talán az volt a bűne, hogy tíz éve, az akkor MSZP-SZDSZ-es városvezetés idején gyakran jártak hozzá az önkormányzati emberek, akikkel jó volt a kapcsolata. De ő sosem politizált, hiszen csak egy kocsmáros, akinek az a dolga, hogy a vendégei jól érezzék magukat – jegyezte meg. 

A vendéglősnek nincs B terve, fogalma sincs, mihez kezd ezek után.

A 24.hu munkatársának sem a kerület fideszes alpolgármestere, sem az iskola igazgatója nem volt hajlandó nyilatkozni a döntés hátteréről.

A kisvendéglőnek július 15-ig kell bezárnia. 

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.