Bencsik András népszavazást kezdeményez arról, hogy Gyurcsány Ferenc ne szavazhasson

2017. december 29., 16:39

Szerző:

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, a Békemenet szervezője, Bayer Zsolt műsorainak rendszeres szereplője Facebook-oldalán bejelentette, hogy népszavazást kezdeményez – szúrta ki a 444.

Bencsik András
Fotó: Bencsik András/Facebook

Karácsony előtt még fontosnak érezte, hogy benyújtsa népszavazási kérelmét a Nemzeti Választási Irodához, amit az NVI december 21-én még be is fogadott. A kérdés így szól:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?”

Bencsik nem is tagadja, hogy a kérdésben meg nem nevezett miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc kezdeményezését gondolta tovább. A főszerkesztő arra kívánt reagálni ezzel, hogy Gyurcsány októberben aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy a határon túliak ne szavazhassanak a 2018-as parlamenti választásokon. Úgy gondolta, érdemes „ezt a különös ötletet egy kicsit továbbfejleszteni".

Bencsik kérdése idén a 132. népszavazási kezdeményezés volt.

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.